Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vineri are loc ultimul examen din sesiunea de bază BAC 2015

© Sputnik / Валерий Шустов / Accesați arhiva multimediaУченики математической школы Михаил Кишиневский и Виктор Останин
Ученики математической школы Михаил Кишиневский и Виктор Останин - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri candidaţii alolingvi la bacalaureat susţin examenul la limba maternă.

CHIŞINĂU, 18 iun – Sputnik. Sesiunea de bacalaureat  2015 se încheie vineri, 19 iunie. În această zi are loc examenul la limba maternă pentru elevii ucraineni, găgăuzi şi bulgari, a menţionat Ministerul Educaţiei.

Susţinerea examenului la limba  maternă se desfăşoară în 15 centre de bacalaureat. La această ultimă probă din sesiunea de bază sunt aşteptaţi  437 de candidaţi. Dintre aceştia, 177 vor avea  examen la limba şi literatura bulgară, 165 – la limba şi literatura găgăuză,  iar 95 – la limba şi literatura ucraineană, anunţă sursa oficială.

Testele de bacalaureat  vor fi verificate pînă pe data de 26 iunie. Rezultatele vor fi afișate în centrele de BAC la 27 iunie. Fiecare candidat își va putea vedea lucrările verificate la adresa www.bac.edu.md, în zilele de 27-29 iunie, în baza unui parole pe care o va obține de la instituția de învățămînt în care și-a făcut studiile, a ami menţionat sursa, precizând că „în zilele de 27 și 29  iunie candidații vor avea posibilitatea să depună contestații”, iar „rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate la data de 6 iulie”.

 

Fluxul de știri
0