Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filat și Plahotniuc, din nou la cârma țării?

© Sputnik / Evgheni PanasencoПравительство Республики Молдова
Правительство Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Sunt oare pregătiți adevărații lideri ai partidelor de la guvernare, Vladimir Plahotniuc și Vladimir Filat, să ocupe din nou cele mai înalte funcții din stat?

Comunitatea de experți încearcă să dea un răspuns la această întrebare, după ce  în Guvern s-a format un vid de putere ca urmare a demisiei lui Chiril Gaburici din funcția de prim-ministru. Solicitat de Sputnik Moldova, analistul politic Corneliu Ciurea a menționat că un asemenea scenariu este foarte posibil și ar fi cel mai logic într-o situația de criză politică.

Expertul în științe politice Angela Colațchi spune că pentru liderii coaliției de guvernământ ar fi mai bine să nu iasă din umbră, ținând cont de reputația proastă pe care o au.

Angela Colațchi spune că având în vedere că relațiile personale dintre Filat și Plahotniuc sunt destul de ostile, este greu de crezut că aceștia vor permite unul altuia să ocupe principalele funcții în stat. Însă dacă acest lucru se va întâmpla, atunci ei vor trebui să lase la o parte ambițiile personale și să analizeze rolul și locul pe care îl ocupă în destinul Moldovei și al cetățenilor.

Filat și Plahotniuc, din nou la cârma țării?

Autor: Cristina Dănuță

În emisie: 18.06.2015

 

Fluxul de știri
0