Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Stabilitate și creștere cu reorientare spre Răsărit

© Sputnik / Maxim Blinov / Accesați arhiva multimediaПодготовка к открытию Петербургского экономического форума
Подготовка к открытию Петербургского экономического форума - Sputnik Moldova
Abonare
Forumul Economic Internațional-2015 de la Sankt Petersburg își desfășoară lucrările pe 18 – 20 iunie. Și-au anunțat participarea peste o mii cinci sute de reprezentanți ai mediului de afaceri din Rusia și din alte 65 de țări, inclusiv SUA, Japonia, Marea Britanie, Germania, Finlanda și China.

CHIȘINĂU, 18 iunie – Sputnik. Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg care întrunește anual lideri politici și oameni de afaceri din toată lumea se va desfășura pentru a nouăsprezecea oară, transmite Sputnik-Moldova cu referire la RIA Novosti.

Confruntările permanente de ordin geopolitic și economic cu țările occidentale, alături de problemele interne ale Rusiei, nu au redus din popularitatea Forumului. În acest an vor fi chiar mai mulți participanți decât în anii precedenți. Bugetul său constituie 1,2 miliarde de ruble, din care doar 30 de miliarde sunt din bugetul statului.

Organizatorii menționează că în acest an componența Forumului înclină spre participanții din Asia Sud-Orientală și Japonia.

Totodată, în pofida sancțiunilor aplicate Rusiei deja al doilea an, de data aceasta au venit mai mulți reprezentanți occidentali.

Statistica oficială afirmă că vor fi 582 de vorbitori față de 527 din anul trecut.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, se va afla la Sankt Petersburg pe 18  - 19 iunie. În prima zi el planifică întrevederi cu șefii companiilor industriale rusești pentru a discuta problemele businessului mic și mijlociu din țară. În aceeași zi se va întâlni cu ministrul apărării al Arabiei Saudite, cu vicepremierul Chinei, cu prim-ministrul Mongoliei.

Vineri Vladimir Putin va lua cuvântul la ședința plenară a Forumului. În cadrul acestei întruniri sunt prevăzute și negocierile dintre Putin și prim-ministrul Greciei, și președintele Kirghiziei.

Președintele FR va avea o întrevedere tradițională cu șefii celor mai mari companii internaționale și asociații de afaceri, precum și o discuție cu conducătorii agențiilor de știri internaționale. O întrevedere specială va fi cea cu directorul executiv principal de la „Royal Dutch Shell”, Ben van Beurden.

Sursa: RIA Novosti.

Fluxul de știri
0