Rusia în oglinda mass-media internaționale: salut, arme!..

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Accesați arhiva multimediaПродажа продукции печатных СМИ
Продажа продукции печатных СМИ - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul Igor Nikolaiciuk de la Institutul de cercetări strategice din Rusia comentează statistica mass-media – datele proiectului „Rossia segodnea”, pregătite de agenția internațională de știri (AIȘ) „Rossia segodnea” conform totalurilor analizei materialelor din presa internațională consacrate tematicii ruse în perioada 8 – 14 iunie.

Expertul susține că a fost foarte intrigat când a aflat că guvernatorului Odesei, Mihail Saakașvili, i s-a pus la dispoziție renumitul complex sovietic de rachete antiaeriene C-300. Acest complex este, totuși, unul strategic și, ca preț, depășește probabil costul întregului port Odesa dacă acesta ar fi scos la vânzare. Și nu este nevoie de însăilat povești despre „blocada aeriană a Transnistriei”.

Ipotetic, se poate, desigur, trage cu arma în vrăbii, adică în transportatorii ruși care „își croiesc” drum spre aeroportul din Tiraspol. Însă acest lucru se poate întâmpla doar în imaginația politicienilor care, anterior, s-au ocupat pașnic de prepararea torturilor „Kiev”.

După toate probabilitățile, americanii au pus ochiul pe Odesa. Iar Saakașvili, care se bucură de încrederea lor, a fost pus mai mare pe regiune în scopuri mult mai importante decât C-300 sau blocada RMN.

SUA consideră că soarta omenirii se decide acum pe continentul euroasiatic unde totul fierbe și clocotește. Iar americanii trebuie să fie prezenți în zonele de conflict, să organizeze totul în interesul lor, asigurându-și dominația mondială.

Astfel a putut lua naștere ideea de a crea teatrul acțiunilor militare (TAM) numit convențional Marea Neagră — Marea Mediterană care să întrunească concomitent, întro singură infrastructură complexă, zonele de conflict armat, inclusiv cele potențiale, din Europa (Ucraina, Crimeea, Caucazul, Balcanii) și Orientul Apropiat, mai că până în Afganistan.

În acest context, Odesa este într-adevăr o perlă la mare.

Sursa: RIA Novosti.

Fluxul de știri
0