Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kiev: proiectul care sporeşte împuternicirile preşedintelui

© Sputnik / Mikola LazarenkoPetro Poroshenko attends graduation ceremony at National University of Defense of Ukraine
Petro Poroshenko attends graduation ceremony at National University of Defense of Ukraine - Sputnik Moldova
Abonare
Deputat al Radei: proiectul privind descentralizarea va spori împuternicirile preşedintelui.

CHIŞINĂU, 18 iunie – Sputnik. Sporirea atribuţiilor nu pentru consiliile locale, ci pentru preşedintele Ucrainei sunt indicate în proiectul de modificare a Constituţiei în sfera descentralizării puterii, a declarat pe pagina sa de Facebook vice-speakerul Radei Supreme din partea partidului de dreapta „Samopomoşi”, Oksana Sâroid.

În special, potrivit lui, se presupune acordarea pentru preşedinte a dreptului de a înceta înainte de termen responsabilităţile organelor administraţiei locale (a primarilor, consiliilor orăşeneşti, raionale, regionale) cu posibilitatea numirii administrării prezidenţiale directe prin intermediul unui reprezentant special pe un termen de un an.

De asemenea, este prevăzută acordarea pentru preşedinte a funcţiei judecătoreşti – anularea deciziilor prefecţilor în cazul încălcării de către aceştia a Constituţiei sau legilor.

 

Fluxul de știri
0