Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Şeful UVU: Rusia testează pieţele pentru exportul tancului „Armata”

© Sputnik / Sergei Averin / Accesați arhiva multimediaРепетиция парада Победы в Донецке
Репетиция парада Победы в Донецке - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia testează posibilele pieţe de desfacere a noului tanc „Armata”, dar este devreme de vorbit despre ceva concret.

CHIŞINĂU, 18 iunie – Sputnik. Rusia testează posibilele pieţe de desfacere a noului tanc „Armata”, dar este devreme de vorbit despre ceva concret, a declarat joi pentru jurnalişti, şeful „Uralvagonzavod” (Uzina de vagoane din Ural), unicul producător de tancuri din Rusia, Oleg Sienko.

„Aceasta, desigur că, nu este problema noastră, a „Rosoboronexport”, ei sunt unicii (exportatori speciali a tehnicii militare ruse şi a armamentului). Însă este un oarecare interes al ţărilor, noi deocamdată nu putem spune cine este interesat – China sau India”, a declarat Sienko, răspunzând la întrebarea, care ţară are cele mai mari şanse de a deveni primul importator al „Armatelor”.

Răspunzând la întrebarea dacă va putea Uzina de Vagoane din Ural (UVU) să furnizeze într-o perspectivă scurtă tancuri în Orientul Mijlociu în cazul apariţiei unei asemenea necesităţi, Sienko a deviat de la un răspuns direct. Potrivit lui, „este o tehnică nouă, ea are perspective, dar nu putem vorbi despre livrări în această clipă”.

Între timp, testele de a însuşi acest tanc în FR încă nu au fost încheiate, „trebuie încă testate, adaptate”, a amintit şeful corporaţiei.

„Este clar că mulţi „s-au încordat”, deoarece noi am deviat de la principiile construcţiei tradiţionale de tancuri. Produsul este unul de frunte, interesul există, concurenţii noştri toţi s-au trezit. Probabil acesta este un anumit factor iritant pentru mulţi, pentru a-şi reînnoi parcul cu o asemenea tehnică. Cine este pregătit tehnologic, va înainta asemenea elaborări, cine nu va fi, probabil vor fi clienţii noştri”, a spus Sienko.

 

Fluxul de știri
0