Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Proiectul legii agentului guvernamental, prezentat în Parlament

© Sputnikparlament парламент
parlament парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Noua lege cu privire la agentul guvernamental, potrivit autorilor, va aduce o serie de îmbunătăţiri în activitatea de reprezentare a RM la CEDO, dar şi în domeniul executării hotărârilor CEDO.

CHIŞINĂU, 18 iun – Sputnik. Proiectul noii legi cu privire la agentul guvernamental a fost prezentat în Parlament de ministrul Justiţiei, Vladimir Grosu.

Proiectul de lege prevede, printre altele, asigurarea controlului parlamentar asupra executării hotărârilor CEDO. Potrivit proiectului, agentul guvernamental va informa şi Parlamentul despre hotărârile CEDO. Acest lucru, potrivit autorilor proiectului de lege, este important deoarece de multe ori hotărârile CEDO vizează cadrul legislativ al ţării, care urmează să fie modificat.

Ministrul Justiţiei a declarat că noua lege va aduce claritate nu doar în practica reprezentării Guvernului Republicii Moldova în faţa CEDO, dar şi va face mai transparentă această activitate.

Documentul mai prevede că agentul guvernamental va inform Procurorul General în legătură cu sancţiunile aplicate ţării noastre, în vederea urmăririi persoanelor responsabile de prejudicierea statului.

Deputaţii au subliniat că vor veni cu o serie de amendamente în lectura a doua.

 

Fluxul de știri
0