Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vizele de reşedinţă "electorale" vor fi examinate în Parlamentul RM

© Sputnik / Evgheni PanasencoAlegeri 2015
Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Alegerile locale generale ce au avut loc la 14 iunie curent au scos în evidenţă faptul că în Republica Moldova, în aceeaşi locuinţă, indiferent de dimensiuni, pot fi înscrişi cu vize de reşedinţă zeci de persoane. Deputaţii au cerut dezbateri parlamentare în legătură cu problema respectivă.

CHIŞINĂU, 18 iun – Sputnik. Deputaţii au cerut dezbateri parlamentare în vederea identificării de soluţii pentru corectarea legislaţiei ce se referă la modul de acordare a vizei de reşedinţă. În acest scop în Parlament au fost invitaţi Procurorul General, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor şi preşedintele Comisiei Electorale centrale.

În şedinţa plenară de joi mai mulţi deputaţi au spus că în Republica Moldova există multiple cazuri de înscriere în aceeaşi locuinţă a unui număr prea mare de persoane. Deputatul liberal, Veaceslav Untilă, a invocat drept exemplu faptul că în una dintre localităţi în aceeaşi locuinţă, destul de modestă ca dimensiuni, ar avea vize de reşedinţă zeci de persoane. Potrivit lui Untilă, această „breşă” în legislaţie ar putea să fie folosită de unele forţe politice în scopuri electorale.

La rândul său, preşedintele PCRM, deputatul Vladimir Voronin, a declarat că este informat despre un caz de înscriere într-un garaj a unui număr de 25 de persoane. „Cu permisiunea lui Dorin Chirtoacă”, a precizat Voronin.

 

Fluxul de știri
0