Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

PCRM ar putea să nu voteze pentru un nou guvern

© Sputnik / Ruslan Sсhalapuda / Accesați arhiva multimediaВладимир Воронин
Владимир Воронин - Sputnik Moldova
Abonare
Comuniștii acceptă demisia Guvernului Gaburici, dar ar putea să nu participe la votarea unui nou guvern.

 

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Fracțiunea comuniștilor acceptă demisia actualului guvern, dar e foarte probabil că nu va susține un alt cabinet de miniștri, a declarat miercuri liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, transmite Sputnik Moldova.

”Noi vom vota pentru demisia guvernului Gaburici, dar nu din cauza lui Chiril Gaburici. Când am votat pentru acest guvern, am dorit să scoatem țara din impas, ca să poată activa Guvernul și Parlamentul. În ceea ce privește susţinerea unui nou cabinet de miniștri, noi nu suntem pregătiţi pentru acest exerciţiu. Peste 15-20 de zile, după încheierea alegerilor, vom convoca Comitetul Central şi vom discuta poziția partidului nostru în Parlament, dar nu cred că vom participa la formarea noului guvern”, a spus Voronin.

Liderul comuniștilor a mai subliniat că PCRM a înaintat deja vot de neîncredere ministrului apărării, Viorel Cibotaru, și ministrului educației, Maia Sandu.

Marți, Guvernul Republicii Moldova a demisionat, după ce premierul Gaburici şi-a anunţat demisia din  funcţia de prim-ministru la 12 iunie.

 

Fluxul de știri
0