Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Observatori: pe linia de demarcare din Donbass situația e critică

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaНаблюдатели ОБСЕ
Наблюдатели ОБСЕ - Sputnik Moldova
Abonare
Misiunea de monitorizare a OSCE a încercat în repetate rânduri să asigure încetarea provizorie a focului pentru restabilirea infrastructurii și pentru a aduce în regiune ajutor umanitar.

CHIȘINĂU, 17 iun Sputnik. Situația de-a lungul liniei de demarcare din Donbas rămâne extrem de dificilă. Satele sunt supuse tirurilor de artilerie, comunică RIA Novosti cu trimitere la un interviu din ziarul ucrainean ”Segodnea” și cu referire la secretarul de presă al Misiunii de monitorizare speciale (MMS) a OSCE, Mikl Bociurkiv.

Exercitându-şi mandatul, care prevede contribuția la dialog în Donbass, reprezentanții misiunii de mai multe ori au reușit să obțină încetarea temporară a focului pentru restaurarea infrastructurii distruse și aducerea de ajutor umanitar. În particular, acest lucru a avut loc la Șirokino și Trehizbenka.

”Dar situația pe linia de demarcare e foarte dificilă. Satele din această regiune sunt foarte des supuse tirurilor de artilerie. Totuşi noi continuăm să manifestăm  inițiativă, căci misiunea noastră este unică și se află în dialog cu ambele părți implicate în conflict”, a spus Bociurkiv.

Fluxul de știri
0