Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Direcţiile de învăţământ vor activa în baza unui nou Regulament

© Sputnik / Yevgeny Fatkin, Vadim Titovшкола
школа - Sputnik Moldova
Abonare
Un nou Regulament de organizare și funcționare a direcțiilor teritoriale de învățământ a fost aprobat de Guvern.

CHIŞINĂU, 17 iunie – Sputnik. Regulamentul a fost elaborat în conformitate cu prevederile Codului educației și are scopul să consolideze atribuțiile organului local de specialitate în domeniul învățământului.

Potrivit ministrului în exercițiu al Educației, Maia Sandu, direcțiile au misiunea de a organiza, coordona, evalua și  monitoriza funcționarea sistemului de învăţământ la nivel local. 

„Mizăm pe implicarea plenară a direcțiilor în realizarea politicilor educaționale naționale și a prevederilor Codului educației. Aceste structuri trebuie să contribuie la asigurarea calității în învățământul general și la dezvoltarea continuă a instituțiilor din teritoriul pe care îl administrează”, a declarat ministrul. 

Printre funcțiile de bază ale direcțiilor se numără asigurarea respectării legislaţiei şi a altor acte normative din domeniul educaţiei și implementarea politicilor educaţionale ale statului la nivel local. Totodată, direcțiile sunt responsabile de organizarea şi administrarea sistemului de învăţământ din unitatea administrativ-teritorială respectivă, precum și de asigurarea calităţii procesului de instruire din instituțiile de învățământ. 

Conducătorii direcțiilor vor fi  desemnați prin concurs pentru un termen de 4 ani, pentru cel mult două termene consecutiv. 


Fluxul de știri
0