Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Accidentul feroviar de la Giurgiuleşti: 7 persoane inculpate

© Sputnik / Procuratura RM tren поезд
tren поезд - Sputnik Moldova
Abonare
Şapte persoane sunt inculpate în dosarul accidentului de cale ferată din Giurgiuleşti.

CHIŞINĂU, 17 iunie – Sputnik. Procuratura de transport a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţă de judecată cauza penală vizând accidentul de cale ferată din Giurgiuleşti.

Incidentul s-a produs pe 4 noiembrie 2014, când opt vagoane din componenţa unui tren de marfă care se deplasa de la Reni spre Galaţi, au deraiat de pe şine, la intrarea în staţia Giurgiuleşti, raionul Cahul.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală procurorii au stabilit că, accidentul s-a produs în rezultatul nerespectării regimului de viteză pe segmentul de cale ferată şi starea tehnică nesatisfăcătoare a şinelor.

Pentru repararea necalitativă a căilor de comunicaţie, a mijloacelor de transport feroviar, naval sau aerian ori punerea lor în exploatare cu defecte tehnice procurorii au pus sub învinuire cinci persoane responsabile de starea tehnică şi exploatare a căii ferate unde a avut loc accidentul, inclusiv şeful şi şeful-adjunct ai secţiei întreţinere a căii

Basarabeasca a ÎS ”CFM”.

Alte două persoane — mecanicul şi ajutorul mecanicului, care au condus trenul fără a respecta regimul de viteză, sunt învinuiţi de procurori de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a transportului feroviar.

În vederea recuperării prejudiciului cauzat ÎS „Calea Ferată din Moldova” în rezultatul comiterii infracţiunii, procurorii au aplicat sechestru pe mai multe bunuri mobile şi imobile ale învinuiţilor, estimate la 4,7 milioane lei.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, învinuiţii riscă până la 7 ani închisoare, cu sau fără privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.


Fluxul de știri
0