Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 37 milioane lei, pentru renovarea şcolilor din ţară

© Sputnik / Валерий Шустов / Accesați arhiva multimediaУченики математической школы Михаил Кишиневский и Виктор Останин
Ученики математической школы Михаил Кишиневский и Виктор Останин - Sputnik Moldova
Abonare
Peste 37 de milioane de lei vor alocaţi pentru reparaţia a cinci şcoli din ţară.

CHIŞINĂU, 17 iunie – Sputnik. Ministerul Finanțelor va aloca peste 37 milioane de lei pentru lucrări de renovare a unor instituții de învățământ general din ţară. O decizie în acest sens a fost aprobată de Guvern. 

În total, vor beneficia de finanțare cinci dintre cele 20 de școli selectate pentru renovare. 

Liceul Teoretic „Meșterul Manole” din Căușeni va beneficia de alocații în sumă de 7,2 milioane lei pentru reparația și izolarea termică a acoperișului și pereților. Gimnaziului „Alexandru cel Bun” din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni, îi vor fi alocați 4,3 milioane lei pentru izolarea termică a pereților, renovarea acoperișului și a sistemului de ventilare. 

Liceului Teoretic „V. Pârvan” din comuna Gotești, Cantemir, i-a fost repartizată suma de 1,694 milioane lei pentru construcția unei cazangerii autonome pe gaze naturale. O altă instituție beneficiară – Liceul Teoretic „Vasile Anestiade” din Sărătenii-Vechi, raionul Telenești, va fi finanțată cu  peste 887 mii de lei pentru reparația sistemului interior de canalizare al blocurilor sanitare și a rețelelor exterioare de canalizare, reabilitarea rețelelor electrice în blocurile sanitare. Pentru Liceul Teoretic din satul Țibirica, raionul Călărași, vor fi alocate mijloace în sumă de 682 mii lei pentru construcția cazangeriei pe gaze naturale și reparația capitală a sistemului de încălzire. 

Totodată, 22,7 milioane de lei au fost alocate Ministerului Educației pentru servicii de proiectare, verificarea proiectelor și supravegherea tehnică a construcțiilor pentru 20 de școli. 

În total, în bugetul de stat pentru anul curent sunt prevăzuți peste 110 milioane de lei pentru renovarea școlilor. 

 

Fluxul de știri
0