Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Svetlana Saenco din RM a cucerit bronzul la Jocurile europene

© SputnikПредставительница женской борьбы из Молдовы Светлана Саенко
Представительница женской борьбы из Молдовы Светлана Саенко - Sputnik Moldova
Abonare
Prima medalie pentru echipa moldovenească la Jocurile europene de la Baku a fost cucerită de Svetlana Saenco.

CHIŞINĂU, 16 iun – Sputnik. Sportiva moldoveancă, Svetlana Saenco (greutatea până la 75 kg) a cucerit medalia de bronz la lupte feminine în cadrul primelor Jocuri europene din istoria acestor competiţii, care se desfăşoară în perioada 12 – 28 iunie la Baku, transmite Sputnik Moldova.

Saenco s-a dovedit a fi mai puternică în optimile de finală decât estoniana Epp Mae (3:1), iar în următorul tur a cedat în faţa rusoaicei Ecaterina Bukina (0:3). Întrucât sportiva din Rusia a ieşit în finală, Saenco a obţinut dreptul să lupte pentru medalia de bronz. Ea a învins-o pe poloneza Daria Osocka (4:0) şi pe turcoaica Yasemin Adar (10:3).

Aceasta este prima medalie cucerită de un sportiv moldovean la Jocurile europene de la Baku. Un alt moldovean, sportivul Victor Ciobanu (greutatea 59 kg), a obţinut locul patru la luptele greco-romane, iar Natalia Budu (greutatea 53 kg) s-a clasat pe aceiaşi poziţie la luptele feminine în cadrul aceleiaşi competiţii.

 

Fluxul de știri
0