Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC: 28 iunie - turul doi al alegerilor locale generale în RM

© Sputnik / Evgheni PanasencoAlegeri 2015
Alegeri 2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Turul doi al alegerilor locale generale din Republica Moldova va avea loc la 28 iunie. Acest scrutin este organizat în localităţile unde nici un candidat la funcţia de primar nu a acumulat la 14 iunie mai mult de 50% din numărut total de voturi valabil exprimate.

CHIŞINĂU, 16 iun – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a stabilit că pe 28 iunie 2015 va avea loc turul al doilea de scrutin al alegerilor locale generale din Republica Moldova.

Cel de al doilea tur de scrutin se va desfăşura în 457 de localităţi, menţionează CEC. În buletinele de vot, potrivit instituţiei, vor fi înscrişi primii 2 candidaţi care au întrunit cel mai mare număr de voturi la alegerile din 14 iunie 2015. Înscrierea în buletin a celor doi candidaţi se va face în ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate în primul tur de scrutin. Dacă unul dintre cei doi candidaţi se va retrage din cursa electorală până cel târziu cu 7 zile înainte de ziua votării, scrutinul se va desfăşura între candidatul rămas şi următorul candidat care a acumulat cel mai mare număr de voturi în primul scrutin.

 

Fluxul de știri
0