Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incidente minore la BAC, proba la alegere: doar 5 candidaţi eliminaţi

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaДосрочная сдача ЕГЭ по географии и литературе
Досрочная сдача ЕГЭ по географии и литературе - Sputnik Moldova
Abonare
Penultimul examen din cadrul sesiunii BAC 2015 s-a desfăşurat cu mai puţine incidente, a anunţat Ministerul Educaţiei.

CHIŞINĂU, 16 iun – Sputnik. Candidații la bacalaureat au susținut astăzi examenul la solicitare. Potrivit datelor făcute publice de Ministerul Educaţiei, cei mai mulţi candidaţi au ales geografia.

Instituţia a menţionat că în total, pe liste s-au înscris 20357 de candidaţi. Din numărul total de candidaţi, cei mai mulți – 14276 au ales să susțină geografia, alți 2528 de tineri au avut examen la chimie, 1230 – la biologie, 1290 – la istoria românilor și universală, 368 – la matematică, 334 — la informatică, 331 – la fizică.

Proba de marţi s-a desfăşurat fără incidente majore. „Ne bucură faptul că majoritatea candidaţilor și persoanelor responsabile de organizarea examenului au dat dovadă de corectitudine și implicare”, subliniază Ministerul Educaţiei, precizând că „totuși, s-au înregistrat și anumite incidente”. Este vorba despre 5 candidați, care „au fost eliminați din cauza faptului că au încercat să copieze sau au avut asupra lor materiale interzise”. La aceeaşi probă (la alegere) anul trecut au fost eliminate 20 de persoane. Aceştia vor avea posibilitatea să susțină examene în mod repetat abia peste un an, aminteşte instituţia.

 

Fluxul de știri
0