Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvernul Gaburici a demisionat în mod oficial

© Sputnik / Guvernul Republicii MoldovaChiril Gaburici
Chiril Gaburici - Sputnik Moldova
Abonare
După cererea de demisie a premierului Chiril Gaburici Guvernul a aprobat o hotărâre prin care a pus la curent Parlamentul cu demisia întregului Guvern.

CHIŞINĂU, 16 iun – Sputnik. În cadrul şedinţei de marţi Guvernul a adoptat o hotărâre de demisie.

Serviciul de presă al Guvernului notează că „procedura are loc în conformitate cu prevederile din Constituția Republicii Moldova (art. 100, 101 alin. (3), 103), precum și a Legii cu privire la Guvern (art.6), care stipulează că, în caz de demisie a Prim-ministrului, atât şeful Executivului, cât şi întreaga componenţă a Guvernului, își prezintă demisia în fața Parlamentului”.

Chiril Gaburici le-a mulţumit miniştrilor „pentru şedinţa de astăzi și pentru toate ședințele pe care le-am avut împreună. Vă mulțumesc pentru munca pe care ați făcut-o, pentru dăruire și cooperare în aceste luni. Succese oriunde veți fi!”, a spus Chiril Gaburici.

Guvernul condus de Chiri Gaburici a fost învestit de Parlament la 18 februarie 2015, iar la 29 mai curent s-au împlinit primele 100 de zile de mandat.

 

Fluxul de știri
0