Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A fost ales directorul Inspectoratului Şcolar Naţional

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaИтоговое сочинение в российских школах
Итоговое сочинение в российских школах - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ana Vivdici, directoare a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Hâncești, a fost aleasă în funcția de director al Inspectoratului Școlar Național (IȘN).

CHIŞINĂU, 16 iunie – Sputnik. Noul director al IȘN a fost selectat în baza unui concurs la care au participat 10 candidați. 

Vivdici este un profesionist calificat în educație, masterandă cu experiență managerială și didactică de 12 ani, care s-a remarcat în activitatea didactică ca deținător al titlului Pedagogul anului 2014 în raionul Hâncești. 

Inspectoratul Școlar Național a fost creat printr-o hotărâre de Guvern la finele anului trecut. Structura va asigura calitatea în educație și va fi responsabilă de evaluarea activităţii instituţiilor de învățămînt general, de acreditarea instituțiilor de învățământ, de evaluarea activităţii cadrelor didactice și a cadrelor de conducere din instituţiile de învățământ general în baza standardelor și metodologiei de evaluare aprobate de Ministerul Educației. 

Fiecare instituţie de învăţământ din țară va fi inspectată cu regularitate, iar membrii inspectoratului vor întocmi un raport cu toate neregulile şi succesele înregistrate în şcoala respectivă, pe care îl vor face public, și vor sprijini instituțiile să își îmbunătățească indicatorii mai puțin performanți.

Structura va avea cel mult 45 de angajați și va fi subordonată Ministerului Educației. Directorul va fi ales pe un termen de 5 ani. Funcţia de director va putea fi deţinută cel mult două termene consecutiv.

 

Fluxul de știri
0