Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Bugetul asigurărilor sociale continuă să crească

© Sputnik / Evgheni PanasencoБанк
Банк - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Încasările în bugetul național al asigurărilor sociale au constituit în ultimele cinci luni ale acestui an a 236,4 milioane lei.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. Bugetul asigurărilor sociale de stat în Moldova a înregistrat în ianuarie-mai 2015 încasări de 5 miliarde 772,8 milioane de lei, transmite Sputnik Moldova cu referire la datele Casei Naționale de Asigurări Sociale.

Potrivit instituţiei, în perioada menţionată vărsările sociale de asigurare au constituit 3 miliarde 518,5 milioane lei, ceea ce e cu 395,7 milioane de lei mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2014.

Din bugetul Casei Naționale de Asigurări Sociale în 5 luni au fost distribuite 2 miliarde 252,1 milioane lei. Din ei 884,6 milioane – pentru plata indemnizațiilor sociale, 510,6 milioane – pentru ajutor material suplimentar pensionarilor și beneficiarilor de plăți sociale, iar 849 de milioane de lei – pentru acoperirea deficitului bugetului asigurărilor sociale.

Cheltuielile în perioada examinată au crescut în comparație cu ianuarie-mai 2014 cu 730,3 milioane de lei și au constituit 5 miliarde 536,4 milioane lei.

Astfel, potrivit rezultatelor celei de-a cincea luni a anului curent, încasările în bugetul asigurărilor sociale au depășit cheltuielile cu 236,4 milioane de lei.

Fluxul de știri
0