Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 64 milioane lei din bugetul de stat pentru cotizaţii şi datorii

© Sputnik / Rodion Procabani
bani - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova va achita anul acesta din bugetul de stat peste 64,5 milioane lei pentru plata cotizaţiilor de membru şi a datoriilor faţă de organizaţiile internaţionale şi regionale.

CHIŞINĂU, 16 iunie – Sputnik. Republica Moldova va achita anul acesta din bugetul de stat peste 64,5 milioane lei pentru plata cotizaţiilor de membru şi a datoriilor faţă de organizaţiile internaţionale şi regionale la care este membru. 

Potrivit unei hotărâri de Guvern, ce se află pe agenda de marţi a şedinţei Cabinetului de Miniştri, „repartizarea achitării cotelor de membru şi a datoriilor RM faţă de organismele internaţionale şi regionale în anul curent a fost efectuată în funcţie de criteriul stringenţei de plată, precum şi respectării graficelor de restructurare a arieratelor, în conformitate cu solicitările şi propunerile instituţiilor de resort responsabile de colaborare cu structurile internaţionale”.

Astfel, se propune achitarea integrală a cotelor de membru pe anul curent organizaţiilor parlamentare. Cotizaţiile de membru în organizaţiile internaţionale vor fi achitate reieşind din strategia politică şi economică a statului. 

Guvernul mai decide să achite cotizaţiile organizaţiilor din cadrul CSI „în conformitate cu rezervele RM aplicate la hotărârea şefilor de guvern CSI privind bugetul unic al organelor CSI”. 

Potrivit Executivului, „onorarea angajamentelor financiare faţă de organismele internaţionale şi regionale la care RM este parte, constituie un obiectiv important în procesul de promovare a politicii externe şi imaginii pozitive a ţării ca partener credibil”. 

 

Fluxul de știri
0