Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chirtoacă şantajează posibilii aliaţi ai PL cu procurorul european?

© Sputnik / Captură privesc.euDorin Chirtoacă, PL
Dorin Chirtoacă, PL - Sputnik Moldova
Abonare
Formarea unei majorităţi parlamentare cu participarea liberalilor şi a celor din actuala coaliţie minoritară este posibilă doar dacă PLDM şi PDM vor accepta condiţiile impuse de PL, susţine Dorin Chirtoacă.

CHIŞINĂU, 16 iun – Sputnik. Vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, a declarat marţi că dacă cei din PLDM şi PDM doresc alianţă parlamentară cu PL, trebuie să accepte condiţiile ultimilor, inclusiv aducerea în Republica Moldova a unui procuror european.

„Noi am început parcursul european. Dar ei au venit şi ne-au trădat. Acum încearcă să speculeze fără a mai avea credibilitate. Să vină cu propuneri. Prin intermediul presei nu se fac alianţe şi negocieri”, a declarat Chirtoacă, insistând că una dintre condiţiile de bază ale liberalilor este aducerea în fruntea Procuraturii Generale din Republica Moldova a unui procuror din UE, care să examineze toate cazurile de rezonanţă.

 

Fluxul de știri
0