Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chirtoca: o coaliţie stabilă în CMC nu pare a fi posibilă

© Sputnik / Sputnik MoldovaVasili Chirtoca
Vasili Chirtoca - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul PCRM la funcţia de primar al capitalei RM, Vasili Chirtoca, susţine că nu sunt şanse pentru ca în CMC să fie foarmată o coaliţie stabilă.

CHIŞINĂU, 16 iun – Sputnik. Vasili Chirtoca, candidatul PCRM la funcţia de primar al municipiului Chişinău, a declarat marţi că în campania electorală pentru alegerile locale generale ce au avut loc duminică a predominat gândirea geopolitică.

Potrivit lui Chirtoca, o lună nu a fost suficientă pentru ca oamenii să înţeleagă în esenţă programele de dezvoltare ce au fost propuse. De asemenea, Chirtoca a declarat că este nou în politică, nu s-a aşteptat la un rezultat foarte mare, deşi a recunoscut că se aştepta să obţină mai multe voturi.

Referindu-se la turul doi pentru alegerea primarului capitalei, Chirtoca a spus că cei 12 mii de alegători care i-au dat voturile „sunt oameni serioşi, capabili să ia singuri o decizie”.

Chirtoca s-a referit şi la posibilitatea unor coalizări în CMC. „Nu văd posibilitatea ca fracţiunea noastră să participe la vre-o coaliţie stabilă, există prea multe interese. O să votăm cu cei care vor vota în interesul municipiului Chişinău”, a menţionat Chirtoca, precizând că cei din echipa sa vor coopera cu acei colegi din CMC care vor pleda pentru interzicerea construcţiilor în parcuri, între case, în partea veche oraşului, vor să îndrepte primăria spre serviciile companii autohtone. „Oamenii de la noi pleacă peste hotare, iar noi aducem companii străine să execute comenzi publice”, a menţionat Chirtoca. El a mai spus că împreună cu echipa sa vor insista asupra lichidării catastrofei ecologice de la staţia de epurare din capitală.

 

Fluxul de știri
0