Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lupu confirmă: discutăm intens formarea unei majorităţi parlamentare

© Sputnik / Captura privesc.euMarian Lupu, PDM
Marian Lupu, PDM - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PDM, Marian Lupu, a confirmat o afirmaţie a lui Vladimir Filat, care a sus că au loc discuţii între liberal-democraţi şi democraţi vederea formării unei majorităţi parlamentare cu PL.

CHIŞINĂU, 15 iun – Sputnik. Preşedintele PDM, Marian Lupu, a confirmat luni faptul că democraţii discutăintens cu liberal-democraţii despre formarea unei majorităţi parlamentare cu liberalii.

„Confirm că suntem cu preşedintele PLDM în legătură zilnică, avem o comunicare bună, iar acest proces (discuţiile despre formarea unei noi alianţe proeuropene) este în derulare. Suntem orientaţi spre rezult şi vom depune toate eforturile pentru ca acest proces să fie suficient de rapid”, a spus Lupu.

Totodată, preşedintele PDM a ţinut să precizeze că nu depinde doar de el şi de colegii săi de partid cât de rapid se va reuşi formarea unei majorităţi parlamentare, capabilă să instituie un Guvern stabil. În opinia lui Lupu, retorica specifică perioadelor electorală ar putea să facă procesul respectiv mai lent. Liderul democrat a făcut aluzie la limbajul utilizat de liberalul Mihai Ghimpu în adresa PDM şi PLDM.

Liderul PDM a comentat şi rezultatele alegerilor locale generale de duminică, arătându-se mulţumit de reuşitele colegilor săi.

 

Fluxul de știri
0