Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Greceanîi: în turul doi oamenii vor opta pentru un oraş mai bun

© SputnikZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Abonare
Zinaida Grecenîi a criticat isterizarea societăţii prin intermediul sperietorilor geopolitice şi a declarat că capitala Republicii Moldova are nevoie de o conducere profesionistă.

CHIŞINĂU, 15 iun – Sputnik. Zinaida Greceanîi, candidatul PSRM la funcţia de Primar General al municipiului Chişinău a declarat luni la o conferinţă de presă că soluţiile pe care le-a propus pentru capitală au fost înţelese de cetăţeni, iar şansele ca dânsa să câştige în turul doi sunt reale.

Greceanîi susţine că în ultimii ani Chişinăul a degradat continuu. Una dintre problemele criticate dur de Zinaida Greceanîi a fost isterizarea societăţii prin recurgerea la unele sperietori cu substrat geopolitic. „Contracandidatul meu vine cu sperietoarea că dacă Greceanîi va câştiga, va veni Putin la Chişinău. Trebuie să scăpăm de ideea că putem fi sub un călcâi sau altul. Avem demnitatea noastră de cetăţeni ai acestui stat, trebuie să înţelegem că nimeni din afară nu o să ne facă ordine; nimeni, nici din Rusia, nici din România şi nici din SUA. Doar noi putem să ne punem în ordine capitala. De ce au isterizat unii contracandidaţi societatea? Îi priveşte! În turul doi cred că oamenii vor opta pentru un oraş mai bun pentru toţi”, a spus Greceanîi.

Cadidatul PSRM la funcţia de primar al Chişinăului a criticat, de asemenea, ceea ce dânsa a numit fărădelegi comise prin intermediul legii. „Sute de persoane străine de unele localităţi s-au pomenit cu vize de reşedinţă în aceeaşi locuinţă, doar ca să voteze”, a subliniat Greceanîi.

La rândul său, referindu-se la calităţile diplomatice ale Zinaidei Greceanîi, preşedintele PSRM, Igor Dodon, a declarat că dânsa, spre deosebire de liberalul Chirtoacă, „se va înţelege şi cu UE, şi cu Moscova”.

 

Fluxul de știri
0