Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Întârzie să apară datele privind alegerile locale în cinci raioane

© Sputnik / Evgheni PanasencoЦентральная избирательная комиссия
Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova
Abonare
În Taraclia, Soroca, Nisporeni, Cimișlia și Cahul încă n-au fost introduse datele despre rezultatele alegerilor de duminică în sistemul electronic al alegerilor.

 

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik.  La acest moment au fost procesate 99,68% din procesele verbale ale secţiilor de votare. Cinci circumscripții electorale raionale încă nu au reușit să introducă datele în sistemul electronic, a declarat luni la conferința de presă Iurie Ciocan, președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC).

”Acestea sunt Taraclia, Soroca, Nisporeni, Cimișlia și Cahul. Organele electorale sunt obligate în 48 de ore să prezinte la CEC rezultatele și procesele vervale. Aceste date vor fi comparate cu cele din sistemul electronic de îndată ce vor parveni. Dacă vor corespunde, atunci ele vor fi recunoscute ca definitive, iar în caz de neconcordanţă, acestea vor fi remise spre a fi verificate în mod repetat”, a subliniat Ciocan.

Potrivit lui, în două localități va fi organizat turul doi.

”Este vorba despre comuna Ulmu din raionul Ialoveni, unde prezența a fost sub limita de 25% necesare, dar și în satul Topala din raionul Cimișlia. Acolo a fost întrerupt procesul de votare, lucru fixat de poliție”, a constatat șeful CEC.

El a mai adăugat că ”în cinci consilii de circumscripție s-a deconectat curentul, dar acestea sunt probleme tehnice. În unul dintre ele nu a fost curent două ore”.

 

Fluxul de știri
0