Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cetăţenii RM aleg duminică primarii

© Sputnikalegeri, выборы
alegeri, выборы - Sputnik Moldova
Abonare
În 898 de primării din Republica Moldova, duminică, vor avea loc alegeri locale generale.

CHIŞINĂU, 14 iunie – Sputnik. Duminică, în jur de 2,8 milioane de alegători vor vota pentru primarii din 898 de primării şi consilierii din 896 de consilii de nivelul I și 32 de consilii raionale și municipale de nivelul II.

„Alegerile locale generale vor avea loc în strictă conformitate cu prevederile legale, Codul electoral fiind unicul act care stabilește modul de organizare și desfășurare a alegerilor pe teritoriul Republicii Moldova”, potrivit CEC.

Comisia este unica autoritate a statului responsabilă de organizarea și desfășurarea alegerilor, inclusiv locale generale, pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Scrutinul de duminică va fi monitorizat de 2215 persoane, acreditate în calitate de observatori naţionali din partea a 14 organizaţii. De asemenea, CEC a acreditat în calitate de observatori internaţionali 138 persoane din partea a 24 organizaţii internaţionale.

Alegerile locale generale se consideră valide când la vor se prezintă 25% din alegători. 


Fluxul de știri
0