Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A avut loc proba de profil la BAC. Unii candidaţi au fost sancţionaţi

© Sputnik / Sputnik MoldovaAnatol Topală, Ministerul Educaţiei
Anatol Topală, Ministerul Educaţiei - Sputnik Moldova
Abonare
Vineri candidaţii la BAC au susţinut exemenele la proba d eprofil.

CHIŞINĂU, 12 iun – Sputnik. La examenul la disciplina de profil din cadrul sesiunii de bacalaureat au participat circa 23619 de candidaţi. Dintre aceştia 23 au fost eliminaţi din sălile de examen, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Anatol Topală, directorul Agenției de Asigurare a Calității, a menţionat că dintre cei 23619 de candidaţi, 9268 au fost înscrişi pentru examenul la profilul umanistic (la istoria românilor şi universală), iar alţi 13498 de candidaţi au susţinut examenul la profilul real (proba la matematică). Alţi 283 de tineri au avut examen la pregătirea sportivă, 475 – la disciplina de profil arte, iar 95 – la disciplina de profil tehnologic.

„Datele preliminare arată că au fost anulate 23 de lucrări din cauza tentativelor candidaţilor de a copia sau pentru că aceştia au avut asupra lor materiale interzise, în comparaţie cu 30 de candidaţi eliminaţi pentru fraudă anul trecut la aceeaşi probă”, a menţionat Topală. Potrivit lui, „candidaţilor respectivi li se anulează notele la toate examenele. Aceştia vor avea posibilitatea să repete examenele doar peste un an”.

 

Topală a mai anunţat că următoarea probă de examen din sesiunea curentă (la BAC) se va desfăşura marţi, 16 iunie curent, la disciplina aleasă – biologie, chimie, fizică, geografie, informatică, istoria românilor şi universală, matematică. Ultimul examen din sesiunea 2015, la limba maternă pentru elevii ucraineni, găgăuzi şi bulgari, se va desfăşura vineri, 19 iunie curent.

Fluxul de știri
0