Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Partidele din coaliţia minoritară cer negocieri şi caută alt premier

© SputnikParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
PDM şi PLDM s-au pronunţat pentru negocieri în vederea formării unei noi majorităţi parlamentare, după ce Chiril Gaburici a demisionat din funcţia de prim-ministru.

CHIŞINĂU, 12 iun – Sputnik. După demisia premierului Chiril Gaburici, partidele din coaliţia minoritară din Parlament, PDM şi PLDM, s-au arătat pregătite de negocieri în vederea formării unei majorităţi consolidate.

Liderul PLDM, Vladimir Filat, a anunţat că formaţiunea sa este deschisă pentru dialog în vederea identificării în timpul cel mai apropiat a unei candidaturi la funcţia de prim-ministru. Filat a invitat la discuţii Partidul Democrat şi Partidul Liberal, dar şi alte formaţiuni „care urmăresc binele cetăţeanului”.

La rândul lor, democraţii consideră că „hotărârea luată de domnul Gaburici nu va genera instabilitate politică, fiind vorba despre o decizie personală. Apreciem că această situaţie nouă va trebui sa grăbească resetarea coaliţiei şi formarea unei noi majorităţi pentru susţinerea Guvernului”, se spune într-un comunicat al PDM.

Anterior liberalii au declarat că nu agreează ideea de a intra într-o coaliţie cu PDM şi PLDM.

Fluxul de știri
0