Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Premierul Chiril Gaburici a plecat. Ce urmează?

© Sputnik / G. VaculovschiGhenadie Vaculovschi
Ghenadie Vaculovschi - Sputnik Moldova
Abonare
După demisia lui Chiril Gaburici ar trebui să urmeze consultări şi negocieri în vederea desemnării unui alt candidat la funcţia de Prim-ministru.

CHIŞINĂU, 12 iun – Sputnik. Demisia Prim-ministrului Chiril Gaburici va declanşa o serie de mecanisme juridice, sau cel puţin un val de turbulenţe politice, a declarat juristul Ghenadie Vaculovschi pentru Sputnik Moldova.

Potrivit juristului, după această demisie, Guvernul va avea doar atribuţii ce ţin de administrarea curentă a treburilor publice, iar Preşedintele ţării va trebui să înceapă consultarea fracţiunilor parlamentare în vederea desemnării unei noi candidaturi pentru şefia executivului. Constituţia nu stabileşte termene exacte pentru această etapă, dar prevede că Parlamentul poate fi dizolvat în cazul în care timp de 45 de zile de la prima propunere a Şefului statului, şi doar după două tentative eşuate, nu va reuşi să acorde vot de încredere unui nou Guvern.

Totodată, a precizat Vaculovschi, Constituţia nu îl obligă în mod expres pe Şeful Statului să propună un alt candidat la funcţia de Prim-ministru într-un termen anume. În această situaţie pârghiile constituţionale se află în mâinile Preşedintelui. La modul teoretic el poate fie să declanşeze imediat procesul de consultări şi de propunere a unei noi candidaturi, fie să „aştepte un alt moment prielnic”. De asemenea, chiar dacă Parlamentul va respinge două candidaturi consecutiv, dizolvarea acestuia ar putea să nu urmeze din simplu motiv că în Legea supremă e prevăzut că într-un asemenea caz Şful Statului „poate”, dar nu „este obligat” să dizolve Parlamentul. Totul depinde de modul în care va fi interpretată Constituţia, a subliniat Vaculovschi.

În opinia lui Ghenadie Vaculovschi, „perioada ce va urma va fi una instabilă. Cauza instabilităţii rezidă atât în eroziunea relaţiilor intre partidele proeuropene cu reprezentare parlamentară, cât şi în lipsa de coeziune în rândurile opoziţiei parlamentare. În actualele circumstanţe nu există premise pentru a considera că după demisia lui Chiril Gaburici ar putea să urmeze o reconfigurare la nivelul Parlamentului de natură să conducă la consolidarea unei majorităţi stabile, capabilă să genereze un Guvern ce s-ar bucura de susţinere până la finele mandatului actualei legislaturi”.

Fluxul de știri
0