Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rusia a anulat restricţiile pentru fructele moldoveneşti

© Sputnik / Evgheni PanasencoФрукты
Фрукты - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Federal Fitosanitar de Stat al Federației Ruse (Rosselihoznadzor) a anulat restricţiile pentru exportul mai multor fructe din Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 12 iunie – Sputnik. Rosselihoznadzor a decis să anuleze restricţiile pentru mai multe fructe din Republica Moldova. 

MAIA - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova şi Rusia intensifică dialogul pe latura agro-alimentară

Experţii Serviciului Federal Fitosanitar de Stat al Federației Ruse au luat această decizie în urma vizitelor la mai multe întreprinderi din Moldova. Rosselihoznadzor a permis pentru un șir de întreprinderi din Republica Moldova exportul de mere, pere, gutui, caise, vișine și cireșe, piersici, nectarine, prune și porumbele proaspete în Federația Rusă.

Rosselihoznadzor anunță printr-o scrisoare expediată Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) că „oferirea dreptului de export în acest caz are calitate de experiment și se bazează, inclusiv, pe constatarea lipsei elementelor supuse carantinei fitosanitare în produsele moldovenești la exportul de mere”.

Permisiunea a fost dată sub garanția Agenției Naţionale pentru Siguranţă a Alimentelor și intră în vigoare de vineri, 12 iunie.

Autoritățile fitosanitare din Republica Moldova precizează că majoritatea absolută a întreprinderilor agricole din țara noastră sunt capabile să asigure criteriile de calitate înaintate de Federația Rusă și de alte piețe nu mai puțin exigente. „Ne exprimăm încrederea că acest experiment va duce la aceea, ca toate întreprinderile moldovenești să fie admise spre a exporta pe piața rusă, în baza unor condiții transparente și echitabile”.


Fluxul de știri
0