Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Plic-șablon pentru alegătorii cu dizabilități

© SputnikCEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК
CEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Alegătorii cu dizabilități de vedere vor putea vota prin intermediul plicului-șablon

CHIŞINĂU, 11 iunie – Sputnik. Pentru a asigura persoanelor cu dizabilități de vedere posibilitatea de a-şi exercita opțiunile de vot fără asistența unei terțe persoane, Comisia Electorală Centrală (CEC) va dota toate secțiile de votare cu plicuri-șablon. 

Plicul-șablon este confecționat dintr-un material alb și flexibil, în partea dreaptă se găsesc perforații speciale pentru aplicarea ștampilei „Votat”, amplasate în corespundere cu patrulaterele concurenților electorali.

Alegătorul va identifica numărul de ordine al concurentului electoral înscris în buletinul de vot, găurit în limbajul Braille, prin pipăirea acestuia și numărarea perforațiilor în partea dreaptă a plicului-șablon, după care va putea aplica ștampila „Votat” în buletinul de vot, fără a avea nevoie de un însoțitor. 

După ce alegătorul își va exercita dreptul la vot, va scoate buletinul din plic, îl va plia, după care îl va introduce în urna de vot.

Pentru alegerile locale generale din 14 iunie au fost constituite 1977 secții de votare. La vot sunt aşteptaţi în jur de 2,8 milioane de cetăţeni. 

 

 

Fluxul de știri
0