Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ANRE avertizează patru operatori de pe piaţa produselor petroliere

© Sputnik / Игорь ЗарембоАЗС
АЗС - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a emis prescripţii de lichidare a încălcărilor comise de patru operatori de pe piața produselor petroliere.

CHIŞINĂU, 11 iunie – Sputnik. Conform datelor controalelor efectuate de către specialiştii ANRE, operatorii respectivi au  comis abateri de la mecanismul şi principiile de formare a preţurilor stabilite de Metodologia de calculare şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere.

În procesul controalelor s-a constatat că aceşti operatori nu ţin evidenţa separată a cheltuielilor pentru comercializarea produselor petroliere cu ridicata şi comercializarea produselor petroliere cu amănuntul şi altor activităţi. În plus, lipsește evidența contabilă separată a veniturilor pe tipuri de produse petroliere, ceea ce nu permite de a verifica prețurile de comercializare ale acestora.

Dacă aceşti operatori nu vor îndeplini prescripţiile emise de ANRE, ei riscă să fie sancţionţi în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare, inclusiv prin suspendarea sau retragerea licenței de activitate.

 

 

 

Fluxul de știri
0