Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Comisia pentru decernarea Premiului Naţional are o nouă componenţă

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Membrii Cabinetului de Miniştri au aprobat o nouă componență a Comisiei pentru decernarea Premiului Naţional.

CHIŞINĂU, 11 iunie – Sputnik. Comisia pentru decernarea Premiului Naţional va fi prezidată de prim-ministrul Chiril Gaburici și va examina propunerile candidaților la Premiul Naţional.

Înaintarea candidaţilor la concurs se face de către ministerele de resort, uniunile de creaţie, federaţiile de sport, Academia de Ştiinţe a Moldovei, universităţi, precum şi de către laureaţi ai Premiului Naţional şi cei ai Premiului de Stat.

Pentru Premiul Naţional pot fi propuşi cetăţenii Republicii Moldova, realizările remarcabile ale cărora au îmbogăţit substanţial ştiinţa, tehnologiile, cultura, arta şi sportul, au avut un aport considerabil la promovarea imaginii pozitive a ţării pe plan internaţional, dar și un impact considerabil asupra dezvoltării progresului tehnico-ştiinţific şi social-economic, culturii naţionale şi mondiale.

Anual, Guvernul acordă 10 premii naţionale, în valoare de 100 de mii de lei fiecare, pentru realizări în domeniile ştiinţă; tehnologii; cultură şi artă; sport. Premiul Naţional se decernează în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Independenţei.

Premiului Naţional a fost instituit în anul 2012.

 

Fluxul de știri
0