Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În RM şoferii vor fi traşi pe dreapta pentru „lecţii anticorupţie”

© Sputnik / Evgheni PanasencoПолиция
Полиция - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul unei campanii poliţiştii moldoveni vor trage pe dreapta conducătorii auto, cărora le vor fi oferite broşuri şi îndurmări anticorupţie.

CHIŞINĂU, 11 iun – Sputnik. MAI anunţă că a demarat o campanie ce contă în oprirea în trafic a conducătorilor auto, cărora li se înmânează câte o broşură informativă. Aceasta conţine detalii despre modalităţile de denunţare a actelor de corupţie în care sunt implicaţi angajaţi ai MAI.

Campania este desfăşurată de Serviciul protecţie internă şi anticorupţie (SPIA) al MAI. Aceasta promovează „linia telefonică specializată anticorupţie a MAI cu numărul scurt 1520”.

Totodată, ofiţerii SPIA adresează conducătorilor auto câteva întrebări şi le explică care este modalitatea de a denunţa un act de corupţie, cum să procedeze şi unde să telefoneze, notează serviciul de presă al MAI.

În acest scop au fost tipărite 15000 de broşuri informative, ce pot fi găsite la intrarea în orice sediu al MAI, Inspectorate de poliţie şi alte sedii. De asemenea au fost elaborate şi 2 spoturi radio şi video, ce sunt difuzate la posturile de televiziune şi radio din ţară, pe ecranele din transportul public din municipiile  Chişinău şi Bălţi şi pe ecranele mari din cinematografe la începutul sesiunilor de cinema.

Fluxul de știri
0