Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Fructele moldovenești sunt așteptate la târgul din regiunea Moscova

© Sputnik / Evgheni PanasencoФрукты
Фрукты - Sputnik Moldova
Abonare
Piețele din suburbiile Moscovei și-ar dori să vadă expuse produse agricole din Moldova, a declarat reprezentantul guvernului regiunii Moscova.

CHIȘINĂU, 11 iunie – Sputnik. Legumele și fructele din Moldova ar putea  completa perfect târgul „Țennorod” din regiunea Moscova, a declarat la Chișinău pentru Sputnik-Moldova Iakov Golovcenko, ministru-adjunct al pieței de consum și servicii al regiunii Moscova.

 Acest târg se organizează în diferite localități din suburbiile capitalei ruse. Acolo prețurile sunt cu 15 – 20% mai mici decât în rețelele de magazine, a spus Golovcenko.

Potrivit acestuia, la următoarele întrevederi dintre reprezentanții regiunii Moscova și partea moldavă trebuie de clarificat în ce măsură este convenabil pentru fermierii din RM să-și livreze producția în zona respectivă a FR și să o realizeze în cadrul acestor târguri anuale.

După care, în caz de încheiere a unui acord, va trebui de obținut avizul specialiștilor de la „Rosselhoznadzor” și de soluționat problema transportării producției traversând teritoriul Ucrainei.

Fluxul de știri
0