Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La Chişinău s-a desfăşurat Marşul naţional „Pentru alegeri corecte”

© Sputnik / Captură privesc.euRenato Usatîi, Partidul Nostru
Renato Usatîi, Partidul Nostru - Sputnik Moldova
Abonare
Susţinătorii "Partidului Nostru" au participat miercuri la o acţiune de masă numită Marşul naţional "Pentru alegeri corecte".

CHIŞINĂU, 10 iun – Sputnik. Miercuri „Partidul Nostru” a adunat în Chişinău mii de susţinători la un marş naţional „Pentru alegeri corecte”. Participanţii la eveniment s-au adunat lângă circul din capitală şi au mers pe jos până în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde a avut loc un miting ce a început cu intonarea imnului de stat al Republicii Moldova.

Liderul formaţiunii, Renato Usatîi, i-a felicitat pe susţinătorii „Partidului Nostru” pentru că au luptat pentru libertate, nu şi-au pierd credinţa şi au rezistat presiunilor. „Voi aţi rezist presiunilor puterii. Vă mulţumesc din suflet că nu aţi cedat. Suntem zeci de mii”, a declarat Usatîi.

Acesta a declarat în faţa participanţilor la miting că în 2014 formaţiunea pe care o conduce „a fost scoasă ilegal din alegeri”. Dânsul a subliniat că toate instanţele naţionale au decis că excluderea partidului din cursă a fost ilegală. „Vom obţine şi hotărârea instanţei de la Strasbourg despre faptul că aceasta a fost o încălcare”, a declarat Usatâi, subliniind că „puterea se teme de democraţie, de popor şi de schimbări”.

Printre cei care au vorbit în faţa manifestanţilor a fost şi candidatul la funcţia de primar al capitalei din partea „Partidului Nostru”, Ilian Caşu. Acesta a declarat că formaţiunea este capabilă să aducă o guvernare inedită. „Vom demonstra că puterea poate să lucreze pentru oameni. Suntem adevărata forţă politică ce reprezintă întreaga Moldovă, capabilă să unească societatea”, a spus Caşu.

Fluxul de știri
0