Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ajutor umanitar din partea Ambasadei FR pentru autonomia găgăuză

© SputnikПосольство России вручило ряду жителей Гагаузии инвалидные кресла, слуховые аппараты и тонометры
Посольство России вручило ряду жителей Гагаузии инвалидные кресла, слуховые аппараты и тонометры - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul de la Moscova a oferit pentru invalizii din autonomia găgăuză scaune speciale, tonometre și aparate auditive.

CHIȘINĂU, 10 iun – Sputnik. Ambasada Rusiei în Republica Moldova a oferit mai multor locuitori din Găgăuzia, care au venituri prea mici, scaune pentru invalizi, aparate pentru auz și tonometre.

Este vorba despre un ajutorul pentru bătrânii cu posibilități limitate. Obiectele menţionate, care sunt de importanţă stringentă pentru destinatari, au fost achiziţionate de guvernul de la Moscova.

O listă a locuitorilor din autonomie, care au nevoie de acest ajutor, a fost întocmită și prezentată la ambasada Rusiei de consiliul vârstnicilor din Găgăuzia în colaborare cu direcția pentru sănătate din regiune.

”Acesta este primul nostru aport la ajutorarea celor săraci din Comrat și din alte localități ale Găgăuziei. Pe viitor vom examina şi alte cereri de acordare a ajutorului umanitar”, a remarcat Farit Muhametșin, ambasadorul Rusiei în Moldova.

Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei, a declarat că "ajutorul umanitar este una dintre direcțiile principale ale acțiunilor diplomației rusie și a conducerii autonomiei”.

”Sunt convinsă că împreună vom asigura o bază pentru noi începuturi bune”, a spus Vlah.

Fluxul de știri
0