Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul de la Moscova aduce în dar Găgăuziei obiecte de cult

© SputnikПравительство Москвы подарило Гагаузии церковные предметы культа
Правительство Москвы подарило Гагаузии церковные предметы культа - Sputnik Moldova
Abonare
Noua biserică de la Comrat va primi din Rusia 35 obiecte de cult.

CHIȘINĂU, 10 iunie – Sputnik. Guvernul de la Moscova a transmis în dar pentru biserica din Comrat „Schimbarea la față a Domnului”  35 obiecte pentru oficierea serviciului divin.

Potrivit parohului Serghii, aceasta este deja a doua tranșă a obiectelor de cult dăruită de Moscova, prima fiind transmisă în anul trecut.

Biserica are doi ani. La momentul de față serviciul  divin este oficiat temporar în clădirea cu un etaj a bisericii construită anul trecut. Pe viitor se planifică înălțarea unui complex întreg: o catedrală și un gimnaziu parohial.

Obiectele de cult au fost transmise parohului de către Farit Muhametșin, ambasadorul Rusiei în Moldova, care a menționat: „Considerăm că la înălțarea catedralei, al cărei proiect a fost deja aprobat, nu trebuie să existe nici un fel de greutăți. Din câte cunosc, construirea complexului trebuie să înceapă în curând. Sunt bucuros că am încheiat proiectul de transmitere a obiectelor de cult pentru catedrală”.

Irina Vlah, bașcanul Găgăuziei, prezentă și ea la ceremonie, a declarat că partea rusă a fost mereu alături de autonomia găgăuză în toate inițiativele sale sociale și umanitare.

 

Fluxul de știri
0