Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultimele pregătiri de alegeri

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Electorală Centrală ia ultimele măsuri pentru alegerile locale din 14 iunie

Iurie Ciocan: Sistemul online de calculare a voturilor va funcționa perfect

Comisia Electorală Centrală  ia ultimele măsuri pentru alegerile locale din 14 iunie. În data de 6 iunie, în trei tipografii din capitală, au fost tipărite buletinele de vot, care joi vor fi distribuite în toate localitățile din țară. Iată ce a declarat Iurie Ciocan, fiind solicitat de Sputnik Moldova.

Buletinele vor fi tipărite pe hârtie de culori diferite. În ele va fi trecută denumirea completă a concurentului electoral, iar în cazul candidaților independenți – nume, anul nașterii, specialitatea și locul de muncă. Iurie Ciocan spune că sistemul online de monitorizare a votului nu va face probleme, așa cum s-a întâmplat în cadrul altor alegeri.

Amintim că alegerile vor avea loc duminica viitoare, 14 iunie. 22 de partide și blocuri electorale s-au înscris în cursa pentru fotoliile de consilieri municipali din Capitală, iar 17 candidați țintesc fotoliul primarului general.

Ultimele pregătiri de alegeri

Autor: Cristina Dănuță

În emisie: 08.06.2015

Fluxul de știri
0