Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În RM cele mai mici salarii se plătesc în partea de sud a ţării

© Sputnik / Rodion ProcaBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit datelor Biroului Național de Statistică al Moldovei, locuitorii din sudul ţării au cele mai mici salarii.

 

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Cele mai mici salarii primesc locuitorii din sudul Republicii Moldova. În această regiune salariul minim în luna martie curent a constituit 3129,3 lei, transmite Sputnik Moldova cu referire la datele raportului trimestrial al BNS.

Potrivit raportului, cel mai mic indicator (în această regiune, dar și pe republică) este înregistrat în raionul Leova, unde în perioada de referinţă salariul minim a constituit 2701,8 lei. Ceva mai mari sunt salariile celor din raionul Cantemir, – 2763,6 lei. Pe primul loc printre raioanele din sudul RM, în ceea ce privește acest indicator, este raionuol Cahul, unde salariul minim a constituit suma de 3487 lei.

Cea mai inaltă retribuire a muncii a fost înregistrată în nordul țării, unde media salariului minim în perioada de referinţă a fost de 3633,5 lei. Este de remarcat faptul că locuitorii din Bălți primesc 4464,8 lei, cei din Soroca – 3729,7 lei, cei din Drochia – 3670,2 lei, cei din Dondușeni – 3578,6 lei. Cei mai mici indicatori în nordul ţării sunt  în raionul Glodeni. Aici media salariului minim a fost de 2903,6 lei.

În partea centrală a țării salariul mediu atinge 3411,4 lei. Cel mai mic nivel de salarizare minimă este în raionul Șoldănești – 2751,2 lei. Valoarea cea mai înaltă în partea centrală a republicii a fost înregistrată în raionul Rezina – 4346,5 lei.

Potrivit datelor BNS, salariul mediu pentru luna martie în Moldova a constituit 4397,3 lei. Indicatorul maximum este la Chișinău – 5245,5 lei.

 

Fluxul de știri
0