Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Moldova s-a redus producerea pâinii și a produselor de panificație

© Sputnik / Михаил Мордасов / Accesați arhiva multimediaПроизводство хлебобулочных изделий
Производство хлебобулочных изделий - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova s-a redus producerea pâinii și a produselor de panificație

CHIȘINĂU, 8 iunie – Sputnik. Potrivit totalurilor pe trimestrul I al anului 2015, în Moldova s-au produs 25137,4 tone de pâine și produse de panificație, ceea ce înseamnă cu 0,9% mai puțin față de aceeași perioadă a anului precedent, transmite Sputnik-Moldova cu referire la datele raportului trimestrial prezentat de Biroul Național de Statistică al RM.

Cea mai mare parte a producției respective (13597,1 tone) este pe seama întreprinderilor din Chișinău. În decurs de un an volumul lor a crescut cu 0,7%.

Zona centrală a Moldovei se numără printre lideri la volumul de pâine coaptă (4218,7 tone, în scădere cu 3,3%). La sudul țării indicii ating 3669,5 tone (-2,4%), iar la nord se coace mai puțină pâine: 3652,1 tone (-2,8%).

Potrivit informației, în lunile ianuarie – martie ale anului curent în republică s-au produs 15131,7 tone de făină, ceea ce depășește cu 10,9% rezultatele anului trecut.

Fluxul de știri
0