Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Circa 500 de accidente rutiere de la începutul anului, în Chișinău

© Sputnik / Denis Voronin Авария
Авария - Sputnik Moldova
Abonare
În capitală, 85% din accidentele rutiere s-au produs din vina conducătorilor auto.

CHIȘINĂU, 8 iunie – Sputnik. În total, de la începutul anului 2015 în municipiul Chișinău au fost înregistrate 486 de accidente grave în care și-au pierdut viața 22 de persoane și au fost rănite 568, inclusiv 30 de minori, a declarat luni la ședința serviciilor municipale Silviu Mușuc, șef-adjunct al Inspectoratului de poliție din capitală, transmite Sputnik-Moldova.

Poliția a stabilit că în 392 de cazuri accidentele s-au produs din vina șoferilor. Potrivit lui Mușuc, în ultimele șapte zile numărul accidentelor rutiere în Chișinău a crescut considerabil.

În acest răstimp s-au înregistrat 32 de accidente grave în care au avut de suferit 45 de persoane, dintre care trei sunt minori; șase persoane au fost lovite de mijloacele, două dintre ele trecând strada în locuri nepermise.

În săptămâna care s-a scurs, afirmă Mușuc, organele ocrotirii ordinii de drept au întocmit 952 de procese-verbale, suma totală a amenzilor atingând cifra de 352 mii de lei, din care 103 mii au fost deja achitate de către infractori.

Fluxul de știri
0