Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Structură specială în CNA care se va ocupa de funcţionarii corupţi

© Sputnik / Rodion Procabani
bani - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul CNA va fi creată o unitate care se va ocupa strict doar de combaterea corupţiei la nivel înalt.

CHIŞINĂU, 8 iunie – Sputnik. În cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) va fi creată o unitate care se va ocupa strict doar de combaterea corupţiei la nivel înalt. Decizia a fost luată luni în cadrul şedinţei Guvernului ce a avut loc în incinta CNA.  

„Această unitate specială va lucra cu şefii de instituţie implicaţi în acte de corupţie şi se va concentra pe cazurile în care prejudiciul adus de actele de corupţie este mai mare decât un milion de lei”, a declarat premierul Chiril Gaburici. 

Directorul CNA Viorel Chetraru a declarat că în mare parte echipa acestei structuri se va concentra pe cazurile de corupţie unde figurează persoane cu funcţii înalte în stat. „Unitatea va viza şi cazurile care vizează prejudicierea intereselor publice în proporţii deosebit de mari, luând în calitate de reper valoarea prejudiciului ce depăşeşte un milion de lei”, a declarat Chetraru. 

Directorul CNA susţine că odată cu crearea acestei subdiviziuni investigarea a asemenea cazuri va fi mult mai calitativă. „Numărul pe care îl avem în procedura Centrului este destul de mare. 1133 de cazuri pentru 5 luni este mare şi necesită mult timp şi efort”, a menţionat Chetraru. 

Noua structură se va mai ocupa şi de identificarea şi recuperarea bunurilor şi activelor care au fost acumulate de funcţionarii corupţi. „Este un element de noutate. Anterior existau mai multe restricţii, inclusiv legale, care nu ofereau posibilitatea desfăşurării a unei astfel de munci”, a spus directorul CNA.      


Fluxul de știri
0