Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cea de a 45-a sesiune a APCEMN îşi începe lucrările luni la Chişinău

© SputnikParlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
În perioada 8-10 iunie curent la Chişinău îşi va desfăşura lucrările cea de a 45-a sesiune a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră.

СHIŞINĂU, 8 iun – Sputnik. Cea de-a 45-a sesiune a Adunării Parlamentar a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN) îşi începe lucrările luni la Chişinău. În prima zi se vor întruni Biroul şi a Comitetul Permanent al APCEMN. La ora actuală Republica Moldova deţine preşedinţia acestei organizaţii internaţionale.

„În cadrul sesiunii vor fi discutate și aprobate rapoartele și recomandările celor 3 comisii specializate ale APCEMN. Comisia afaceri economice, comerciale, tehnologice și de mediu va discuta raportul privind rolul noilor tehnologii în dezvoltarea și consolidarea societății informaționale în statele membre ale OCEMN. Comisia afaceri politice și juridice va supune dezbaterilor raportul privind principiile fundamentale ale legislației electorale în statele membre ale OCEMN. Comisia afaceri culturale, educaționale și sociale va dezbate raportul privind rolul sportului în promovarea creșterii, ocupării forței de muncă și coeziunii sociale în regiunea OCEMN”, informează serviciul de presă al Parlamentului.

Sursa mai notează că deschiderea sesiunii plenare va avea loc pe data de 9 iunie. Mesaje de salut vor adresa participanților la reuniune Președintele Parlamentului Andrian Candu, Președinte în exercițiu al APCEMN și Ministrul Afacerilor Externe și al Integrării Europene, Natalia Gherman, Președinte în exercițiu al OCEMN. În cadrul sesiunii vor fi aleși Vicepreședinții APCEMN și Vicepreședintele responsabil de chestiuni financiare.

La sfrșitul sesiunii președinția APCEMN va fi transmisă, conform principiului rotației, Parlamentului României.

Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră a fost creată în 1993. Aceasta are 12 state membre – Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Turcia, Serbia și Ucraina.

Fluxul de știri
0