Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Duminică în Chişinău, două mitinguri în acelaşi loc, fără incidente

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПротесты
Протесты - Sputnik Moldova
Abonare
Duminică în Chişinău au avut loc două mitinguri, organizate în acelaşi loc de liberali şi de exponenţii platformei „DA”. În timp ce primii au făcut agitaţie pentru candidaţii lor la alegerile locale, cei de la „DA”, care au fost înghesuiţi de PL-işti din PMAN, au scandat lozinci antiguvernamentale.

CHIŞINĂU, 7 iunie – Sputnik. Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău arăta duminică la fel ca debandada de la turnul Babel. În diferite părţi erau adunate grupuri diferite de persoane care nu aveau de gând să se asculte unul ăe celălalt.

În faţa clădirii Guvernului PL făcea agitaţie pentru candidaţii săi la alegerile locale. Susţinătorii liberalilor s-au adunat exact în acel loc, unde urma să se desfăşoare mitingul platformei „Demnitate şi Adevăr” (DA). Liberalii au declara că ar fi rezervat mult mai devreme piaţa şi că au de gând să stea acolo toată ziua. Aceştia au scandat inclusiv lozinci antiruseşti.

Din cauza liberalilor, susţinătorii platformei „DA” au fost nevoiţi să se adune în preajma Arcului de Triumf. Aceştia au criticat dur conducerea ţării.

În apropiere, de pe o clădire înaltă, un alt grup şi anume membrii blocului „Lista Poporului”, au adresat critici la  adresa PL, care a ocupat poziţia cea mai comodă. Printre protestatari, în diferite locuri, s-au manifestat şi susţinătorii unirii Moldovei cu România. Programe concrete de guvernare nu au fost prezentate la nici una dintre manifestări.

Nici dezordinile în masă, prezise de unii, nu au avut loc. autorităţile au reuşit să asigure ordinea publică cu ajutorul poliţiei.

Susţinătorii „DA” au mers în marş pe bulevardul Ştefan cel Mare înainte de a-şi încheia manifestarea.

Fluxul de știri
0