Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Schimburi de replici ofensatoare între liberali şi cei de la "DA"

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПротесты
Протесты - Sputnik Moldova
Abonare
Participanţii la cele două mitinguri paralele, ce au avut loc duminică în Chişinău, au şi-au adresat reciproc vorbe ofensatoare. Totodată, exponenţii ambelor tabere nu s-au putut abţine de la retoricele antiruseşti.

CHIŞINĂU, 7 iunie – Sputnik. Participanţii la mitingul de protest organizat de Platforma civică „Demnitate şi Adevăr” (DA), precum şi cei care au venit la manifestarea Partidului Liberal, au strigat lozinci antiruseşti. Totodată, exponenţii „DA” îi numeau pe liberali „Iude” şi „Trădători”, în timp de susţinătorii PL îi numeau pe cei de la manifestarea vecină „distrugători de ţară” şi „detractori ai PL”.

Poliţia a fost nevoită să intervină pentru a nu admite o altercaţie fizică între simpatizanţii celor două tabere. Oamenii legii au format un cordon viu, astfel fiind evitate eventualele încăierări.

Este de menţionat faptul că anterior cei de la platforma „DA” au rezervat primii Piaţa Marii Adunări Naţionale. Dar în dimineaţa zilei de duminică liberalii au ocupat acest loc şi au desfăşurat o acţiune de susţinere a candidatului lor la funcţia de primar al Chişinăului. Astfel, reprezentanţii platformei „DA” au fost nevoiţi să se adune la Arca de Triumf.

Deşi activiştii „DA” au declarat în repetate rânduri că mişcarea respectivă se pronunţă exclusiv contra corupţiei şi contra actualei puteri, printre protestatarii lor au fost observaţi numeroşi exponenţi ai unor organizaţii unioniste. Este vorba despre unii membri ai Partidului Naţional Liberal şi „Acţiunea 2012”. Aceştia au scandat lozinci unioniste.

Manifestanţii care au ieşit la protestul organizat de „DA” au trecut în marş pe lângă ambasada Federaţiei Ruse, scandând „Punin, nu uita, Basarabia nu-i a ta”, „Unire”, „Armata rusă afară”.

Lozinci antiruseşti au fost strigate şi la mitingul liberalilor.

Potrivit unor estimări, în total la ambele manifestări ar fi participat între trei şi patru mii de persoane.

Fluxul de știri
0