Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC: actualii aleşi locali şi-au încheiat mandatele

© SputnikCEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК
CEC, Comisia Electorală Centrală, ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a anunţat că aleşii locali actuali au ajuns la finele mandatului, dar îşi vor exercita atribuţiile în localităţile în care au fost aleşi, până la validarea rezultatelor alegerilor din 14 iunie de către organele abilitate.

CHIŞINĂU, 5 iunie – Sputnik. Comisia Electorală Centrală a anunţat că vineri este ultima zi de mandat al aleşilor locali actuali din Republica Moldova.

Astfel, la 5 iunie expiră oficial mandatul aleşilor locali (primari, consilieri locali, raionali, municipali),  care au acces în funcţiile elective locale în cadrul alegerilor locale generale din 5 iunie 2011.

„În conformitate cu normele legale, până la confirmarea de către instanţele de judecată abilitate a legalităţii scrutinului din fiecare circumscripţie electorală şi validarea mandatelor noilor consilieri şi primari care urmează a fi aleşi la 14 iunie 2015, actualii aleşi locali îşi vor exercita atribuţiile în conformitate cu legislaţia în vigoare”, a precizat CEC.

Fluxul de știri
0