Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Resursele informatice ale BNM au fost atacate

© Sputnik / Evgheni PanasencoНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Site-ul BNM a fost supus unui atac cibernetic prin suprasolicitarea cu cereri false de informaţii.

CHIŞINĂU, 5 iunie – Sputnik. Serviciul de presă al Băncii Naţionale a Moldovei a anunţat că resursele informatice ale instituţiei au fost supuse unui atac cibernetic.

„Pe data de 4 iunie 2015, la ora 23:30, resursele informatice ale Băncii Naționale a Moldovei au fost supuse unui atac cibernetic de tip DDoS (Distributed Denial of Service), care a blocat accesul la datele BNM disponibile în reţeaua internet. Ca rezultat, pagina oficială a BNM a fost temporar indisponibilă. Nu s-au înregistrat pierderi sau coruperi de date gestionate de BNM”, notează sursa.

În comunicat se mai spune că „BNM, împreună cu furnizorul serviciilor internet, a întreprins măsuri active pentru restabilirea conexiunii la internet şi a accesului utilizatorilor la pagina sa oficială”, iar „la momentul actual, toate serviciile interne informatice ale BNM și pagina sa oficială, funcţionează în regim normal”.

BNM dă asigurări că va investiga, împreună cu organele abilitate, sursele acestui atac cibernetic şi va întreprinde măsuri suplimentare pentru prevenirea incidentelor similare pe viitor.

Instituţia a precizat că atacurile cibernetice de tip DDoS constau în provocarea suprasolicitării site-urilor vizate cu cereri false de informaţii. Ţintele unor asemenea atacuri sunt, de obicei, organizaţiile guvernamentale şi companiile comerciale mari.

Fluxul de știri
0