Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Locuitorii din Moldova nu sunt satisfăcuţi de nivelul de trai din țară

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaпожилые люди
пожилые люди - Sputnik Moldova
Abonare
Cea mai mare parte a cetățenilor republicii nu este mulţumită de condițiile de viață din țară.

CHIȘINĂU, 5 iun – Sputnik. Cei mai mulţi dintre cetăţenii ţării sunt de părere că Moldova se mișcă într-o direcție greșită. Acest lucru îl relevă datele sondajului prezentat, vineri, de Asociația sociologilor și demografilor din RM.

De această părere sunt 76,5 la sută dintre cei chestionați (65,7% în versiunea din aprilie și 28,9% în cea din ianuarie a cercetării).

Totodată, 15,6% din cetățenii RM (17,2% în aprilie și 28,9% în ianuarie) cred că lucrurile merg bine în țară, iar 7,9% — nu știu ce să răspundă la această întrebare.

Totodată, 61% dintre respondenți nu sunt satisfăcuți de condițiile de trai din țară, iar încă 22,8% nu-și pot evalua situația nici ca satisfăcătoare, nici ca nesatisfăcătoare. Doar 14,7% dintre cei chestionați au declarat că sunt satisfăcuți de condițiile de trai, iar 1,5% nu au putut răspunde la întrebarea dată.

Sondajul a fost efectuat în perioada 20 — 30 mai, la el participând 1593 de persoane. Marja maximă de eroare este de 2,6%.

 

Fluxul de știri
0