Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rata şomajului în RM a crescut cu peste 3%

© Sputnikjob
job - Sputnik Moldova
Abonare
Populaţia economic activă – populaţia ocupată plus şomerii – a constituit în primul trimestru peste 1,15 milioane de persoane.

CHIŞINĂU, 5 iunie – Sputnik. Populaţia economic activă – populaţia ocupată plus şomerii – a constituit în primul trimestru al anului 2015 peste 1,15 milioane de persoane, în creştere cu 2,1% faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. 

Ponderea populaţiei ocupate a scăzut de la 94,9% la 91,5%, iar ponderea şomerilor s-a majorat de la 5,1% la 8,5%.

Populaţia ocupată a constituit 1,054 milioane de persoane. Conform repartizării după forme de proprietate, 68,8% din populaţie a fost ocupată în unităţi cu forma de proprietate privată, 31,2% — cu cea publică. În sectorul agricol au activat 263,7 mii de persoane.

În sectorul informal au lucrat 13,4% din totalul persoanelor ocupate în economie. 

Numărul şomerilor, estimat  conform metodologiei Biroului Internaţional al Muncii, a fost de 97,9 mii de persoane, fiind cu 40,4 mii mai mare comparativ cu trimestrul I al anului trecut. Şomajul a afectat într-o proporţie mai mare bărbaţii şi persoanele din mediul urban. 


Fluxul de știri
0